Organik Kayısı yetiştirip,
kurutmasının daha sağlıklı olması için “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve
Kontrolü Projesi” kapsamında Organik Kayısı ve Meyve Yetiştiricileri birlikleri
ile birlikte yapılan projelendirilen kurutma fileleri, birlik üyelerine
dağıtıldı.
Proje kapsamında 63
üreticimizin her birine 450 m2 olmak üzere toplamda 28.350 m2 kurutma filesi
verildiğini söyleyen İl Müdürümüz Sayın Ali SELVİ, “Daha kaliteli, hijyenik ve
standartları yüksek organik kayısı kurutmak için üreticilerimiz teşvik edilerek
bu filelerin alınması sağlanmıştır. Bu projeyle satın alınan kayısı kurutma
filelerinin yaklaşık maliyeti 20.000 TL olup, yarısını yani 10.000 TL’si
üreticiden, diğer yarısı ise müdürlüğümüz tarafından karşılanmıştır. 2016 ve
2017 yıllarında yine en az 120 çiftçimize organik kayısı kurutma filesi satın
alınarak dağıtılması planlanmıştır. Projenin amacı, organik kayısı
yetiştiriciliğinin arttırılarak, daha kaliteli ve daha hijyenik ürünlerin ihraç
edilmesinin önünü açmaktır” dedi.
Daha sonra gelen kurutma
fileleri, İl Müdürlüğümüz konu sorumluları tarafından birlik başkanlarının
gözetiminde üreticilere teslim edildi.