T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları Ve İsrafı Eğitimleri Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 13.03.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın stratejik planında yer alan “Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek“ hedefi doğrultusunda,  "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konuları hakkında İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görevli personeller tarafından farkındalık eğitimi vermeye devam ediyoruz.

Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapılmıştır.

Eğitim sonunda soru cevaplarla katılım sağlanarak eğitimin öğrenciler üzerindeki etkileri belirlendi.