T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İlimiz Fırın Çalışanlarına "Temel Gıda Hijyen Eğitimi" verildi

Yayın Tarihi : 31.10.2019

Bakanlığımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 25.01.2012 tarihinde yapılan ve 18.01.2017 tarihinde yenilenen protokol gereği, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve Hijyen Yönetmeliği hükümleri dahilinde ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanlara yönelik hijyen eğitimi düzenlendi.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen eğitime İl Müdürü V. Zeki Sadak, Gıda ve Yem Şube Müdürü V. Ramazan Çolak, Türkiye Fırıncılar Federasyonu yetkilileri, Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ve fırıncı esnafı katıldı. Açılış konuşmasında Tarım ve Orman İl Müdürü V. Zeki Sadak Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, İşletme Hijyeni, Kişisel Hijyen, Gıda Enfeksiyonu ve Zehirlenmeleri, Ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler konularında eğitim verileceğini, eğitim sonunda fırın çalışanlarının sınava tabi tutularak sınavda başarılı olanlara Hijyen Eğitim Belgelerinin verileceğini belirtti. Ayrıca protokol gereği taraflar arasında işbirliği ile hijyen eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.

Eğitimlerde Hijyen konusunda Ziraat Mühendisi Hasan Şahin, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği konusunda, Gıda Yüksek Mühendisi Nihal Yaman ve Ziraat Mühendisi Türkan Erdoğan tarafından katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler aktarıldı.