T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İyi Tarım Uygulamaları (İTU) Hizmetiçi Eğitim Toplantısı

Yayın Tarihi : 30.04.2018

İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, İyi Tarım Uygulamaları Hizmetçi (Personel) Eğitimi, İl Müdürlüğümüz Emeksiz Ek Binası Toplantı Salonu'nda 25- 27 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlendi.

Hizmetçi Eğitim Toplantısına İl Müdür Vekili Sayın Zülküf YILDIRIMOĞLU, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Tuncay ÇİFTÇİ ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli konu sorumlusu 32 teknik personel katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdür Vekilimiz Sayın YILDIRIMOĞLU, İyi Tarım Uygulamalarında ki gelişmeler bizleri mutlu ediyor. Yıllar itibariyle İyi Tarım Uygulamalarıyla üretim yapılan alanlarda önemli artış oldu. Bu artışın en önemli nedeni İl/ilçe müdürlüklerimizde İyi Tarım Uygulamaları Biriminde görev alan personellerin koordineli ve birlikte çalışmalarıdır. İlimizin her İlçesinde yapılan bilgilendirme toplantıları sayesinde üreticilerimizin İyi Tarıma geçmeleri sağlanmıştır. Bu birlikteliği pekiştirmek ve karşılaşılan sorunları birlikte istişare etmek için Hizmetiçi Eğitim düzenledik. Bu proje içerisinde yer alan ve katkı sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

İyi Tarım Uygulamalarına 2011 yılında 22 üretici ve 831 da alanda başlandığını söyleyen YILDIRIMOĞLU, "Yıllar itibariyle üretim alanları artış göstererek 2016 yılına 5.355 üretici ile 255.210 dekara ulaşmıştır.  2016 yılında ödenen destekleme miktarı 12.760.500 TL dir. 2017 yılında ise 5.750 üretici ile 275.000 dekar alanda İyi Tarım yapacağımızı tahmin ediyoruz" dedi.

İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüzde görevli Ziraat Mühendisleri Sedat USLU, Ahmet BİRİ ve Su Ürünleri Mühendisi Mahmut İLHAN tarafından verilen eğitimlerde, İyi Tarım Uygulamalarının Dünya ve Ülkemizdeki yeri ve önemi, İTU mevzuatı,  İyi Tarım Uygulamalarının kimlerle ve nasıl yapılacağı, Bakanlığımızca belirlenen İTU Kriterleri, Grup oluşumunda  gerekli olan Kalite Yönetim Sistemleri, İTU Desteklemeleri, Grup ve Saha denetimleri hakkındaki konular anlatıldı.

Teorik eğitimin ardından, Yeşilyurt Ziraat Odası'na gidilerek, Kalite Yönetim Sistemi Oluşturulması ve Denetimi, 2017 yılı proje Üreticilerimizden Emir GÜLFIRAT'ın işletmesinde İşletme Denetimi uygulamalı olarak yapıldı.